Vorm hoek

Onderhoud van je laminaatvloer

Een laminaatvloer uit de collectie van Van Hardeveld Vloeren staat garant voor jarenlang woon- of werkplezier. Om optimaal van je laminaatvloer te genieten is het van belang dat je de vloer op de juiste manier onderhoudt

De volgende onderhoudsrichtlijnen zorgen ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je laminaatvloer van Van Hardeveld vloeren.

  • Het reinigen van de vloer dient zoveel mogelijk droog te gebeuren (m.u.v. onze aqua vloeren). Alleen incidenteel mag de vloer licht vochtig gereinigd worden met een kleine hoeveelheid schoonmaakazijn opgelost in lauw water. Na nat reinigen de vloer altijd nadrogen.
  • Gebruik voor lichtvochtige reiniging absoluut geen huishoudelijke reinigingsmiddelen of  laminaatreinigers. Deze bevatten vaak bijtende of voedende bestanddelen die de vloer aantasten.
  • Gemorste vloeistoffen altijd direct opdrogen met een schone doek.
  • Zorg dat er in de woning voldoende schoon- en droogloopmatten zijn. Zo kan beschadiging van de vloer door vuil, steentjes, zand of vocht worden tegen gegaan.
  • Onder stoelen en andere (bewegende) meubels viltglijders aanbrengen. Vervang deze regelmatig. Harde of metalen wieltjes van bureaustoelen vervangen door zachte wieltjes die geschikt zijn voor laminaatvloeren.
  • Gebruik bij het stofzuigen van de laminaatvloer het mondstuk voor harde vloeren.
  • De luchtvochtigheid in de ruimte waar de laminaatvloer ligt, moet tussen de 40% en 70% zijn. Is de luchtvochtigheid lager, dan moet de ruimte bevochtigd worden. Is deze hoger, dan is ontvochtigen nodig.
Voor gedetailleerde informatie over het onderhouden je laminaatvloer verwijzen wij naar de verpakking van het betreffende laminaat. Voor specifieke vragen over het onderhoud van je laminaatvloer uit de collectie van Van Hardeveld Vloeren kun je contact opnemen met een dealer.

Reiniging Aqua laminaat

Door de vochtbestendige HDF plaat en de speciale klikverbinding zijn onze waterbestendige laminaatvloeren blijvende bestand tegen water. Dit laminaat is speciaal gemaakt voor gebruik in vochtige ruimtes en bestand tegen vochtig onderhoud.

Een laminaatvloer stofzuigen of met een droge swiffer reinigen is doorgaans voldoende. Dankzij de waterbestendige kernplaat kunnen onze waterbestendige laminaatvloeren ook vochtig gereinigd worden.

Vorm hoek