Vorm hoek

Afwerking

Een vloer is pas echt àf als de afwerking compleet is. De plinten uit de Van Hardeveld collectie zijn afgestemd op de decors uit onze laminaatcollectie. Bij iedere laminaatvloer vindt je een passende hoge en plakplint in verschillende hoogtes en uitvoeringen.

Ga voor een strakke of klassieke afwerking

Plinten maken een laminaatvloer compleet. Naast dat het een mooie uitstraling geeft beschermt een plint de muur bij bijvoorbeeld stofzuigen. Van Hardeveld Vloeren heeft plinten in diverse soorten en maten in haar assortiment. Naast bijpassende plakplinten hebben we voor iedere kleur laminaatvloer ook bijpassende 58 mm hoge moderne plinten.

Daarnaast heb je bij Van Hardeveld Vloeren keuze uit een rechte MDF plint van 58, 90 of 120 mm. Deze moderne plint geeft een strakke uitstraling. Voor een klassieke sfeervolle uitstraling adviseren wij onze MDF profielplint van 60 of 90 mm. Beide MDF plinten zijn wit en overschilderbaar.

Montage van plinten

Net als bij laminaat adviseren wij ook bij plinten om altijd 10% extra te bestellen om eventueel zaagverlies op te vangen. Plakplinten zijn zeer makkelijk te bevestigen aan de vloer d.m.v. de plakstrip die onderaan de plakplint zit. Voorafgaand altijd even de ondergrond schoon en vetvrij maken. Plakplinten dien je nooit vast te nieten, schroeven, spijkeren of kitten.

MDF plinten kun je met de juiste kit bevestigen tegen de muur. Indien je onze overschilderbare plinten een kleurtje wilt geven is ons advies dit na bevestiging te doen. Tijdens het bevestigen tegen de muur zou de plint kunnen beschadigen.

Voor specifieke vragen over randafwerking kun je contact opnemen met ons of met je dealer voor deskundig advies.